IMPORTANTĂ INFORMAȚIE DE PRESĂ DIN PARTEA MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE

Informație de presă

   Cu privire la evenimentul grav săvârșit în localitatea Titu, jud. Dâmbovița, în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Plutonierul Florin Oprea,  specialist în grupa reparații și conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din Târgoviște, din subordinea Bazei 2 Logistice, a fost reținut marți, 23 ianuarie, după ce s-a predat la sediul Poliției Titu.

Subofițerul este angajat al M.Ap.N. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divorțat și are 2 copii.

Ministerul Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Instituția militară va colabora  cu toată deschiderea și cu maximă operativitate cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanțelor producerii acestui tragic eveniment.

***

În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofițerul va fi suspendat din funcție pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, este urmărit penal, trimis în judecată, ori este judecat de către instanțele judecătorești.

Pe perioada suspendării din funcție, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit aceluiași articol de lege, „cadrele militare condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din funcții, se trec în rezervă începând cu data suspendării”.

Biroul de Presă