DIETER STANZELEIT: DESPRE AMNISTIE

Amnistie pentru fostul șef al CIA, generalul David Petraeus, pentru o amendă de 40.000 de dolari. Deși acest important fost general a fost acuzat pentru divulgarea de secrete, s-a ajuns la o înțelegere cu justiția americană.

Amnistie pentru fostul parlamentar social-democrat, Sebastian Edathy, pentru 5000 de euro datorați ligii pentruprotecția copilului. Deși a fost acuzat de pornografie infantilă, tribunalul din districtul Verden a oprit procesul în acest caz.

Amnistie pentru Irina, fiica ilegală a regelui Mihai I, pentru plata a 200.000 de dolari. Tribunalul american a oferit acest acord pentru a o scuti de ani grei de închisoare pe așa numita prințesă. Vremurile s-au schimbat. Conflictele dintre albi și negri sau dintre Est și Vest au trecut, de asemenea, și în justiția modernă. Desigur, sunt multe cazuri de crime care duc la pierderea de vieți omenești sau afectează sănătatea, cazuri care merită să fie judecate și pedepsite. Desigur, avem nevoie de jurisdicție, dar aceasta are de-a face cu pocăința efectivă. Dacă cineva a luat milioane și a comis o faptă penală, ar trebui să meargă temporar la închisoare, dar, apoi va primi milioanele înapoi și va duce o viață frumoasă. Prin urmare, ar fi mai eficient să i se dea șansa pentru o amnistie condiționată, limitată, iar cu banii lui să se poată acoperi actualele deficiențe sociale și educaționale din țară.

În ce alt mod pot fi pedepsiți regele Mihai I, soția sa Ana și cele 5 fiice, care de peste 67 de ani au trăit în sălbăticie, căsătorii ilegale și prin urmare, au trădat statul și poporul român? Sau preferați ca el și falsa sa familie să ajungă într-o închisoare? Ei trebuie să returneze românilor ceea ce a aparținut instuției regale. Foștii președinți Iliescu, Constantinescu și Băsescu nu au luat Palatul Cotroceni, terenuri de la stat sau chiar bani de la buget, după ce au și-au terminat mandatele de președinție.